10 vinkkiä, miten torjutun vanhemman kannattaa kohdata vieraannutettu lapsi

Tässä blogissa kerron sinulle

 • mitä on vieraannuttaminen
 • vinkkejä, miten kohtaat vieraannutettu lapsi

Vieraannuttamisessa joku, yleensä lapsen vanhempi, voi olla myös sukulainen tai bonusvanhempi, pyrkii vahingoittamaan tai tuhoamaan lapsen ja torjutun vanhemman välisen suhteen. Useimmiten tämä tapahtuu vanhempien eron jälkeen. Vieraannutettu lapsi manipuloidaan vihaamaan ja hylkäämään hänelle tärkeä ihminen. 

Jos olet joutunut torjutun vanhemman asemaan, lue huolellisesti, miten sinun kannattaa toimia vieraannutetun lapsesi kanssa.

 1. Älä pakota lasta olemaan kanssasi. Jousta ja kuuntele, haluaako lapsesi nähdä sinua. Saatat pahentaa tilannetta pakottamalla, ja lapsi ahdistuu vain lisää.
 1. Jos ette näe usein, muistuta itsestäsi soittaen ja viestitellen ainakin kerran viikossa. Varo, ettet ole liian takertuva, sillä et ole tällä hetkellä kovin suositussa asemassa.
 1. Pidä tapaamiset ja yhteydenotot mahdollisimman positiivisina. Älä syyllistä, utele, painosta tai vaadi mitään lapseltasi tai muuten hän menee vielä enemmän lukkoon.
 1. Ehdota tapaamispaikaksi jotakin julkista paikkaa, jos lapsen on vaikea olla kanssasi kahden kesken sinun kotonasi.
 1. Kysy lupaa ennen kuin halaat. Yleensä lapsi ei kieltäydy mutta hän ei pidä, jos teet sen yllättäen tai puoliväkisin. Älä koskaan vaadi halausta itsellesi niin, että lapsen pitäisi tulla tekemään se sinulle ensimmäisenä.
 1. Älä utele mitään toisesta kodista tai ex-kumppanistasi.
 1. Puhu lapsen toisesta vanhemmasta neutraalisti. Älä arvostele tai hauku tätä, sillä lapsi tulee olemaan suositumman vanhemman puolella ja kääntyy vain lisää sinua vastaan.
 1. Tee lapsesi kanssa eri asioita kuin suositumpi vanhempi tekee. Näin lapsi ei pääse vertailemaan.
 1. Ehdota lapselle tai teille yhdessä terapeuttia, jonka sinä olet valinnut ja joka tietää tilanteestanne. 
 1. Hyödynnä apuna muita sisaruksia, sukulaisia ja ystäviä, jotka voivat viettää aikaa kanssanne tai jutella vieraannutetun lapsesi kanssa.

Onko sinulla muita hyviä vinkkejä, miten kannattaa toimia vieraannutetun lapsen kanssa? Kirjoita ja kerro niistä minulle.

Lue myös postaukseni Älä tee näitä 5 virhettä vieraannutetun lapsesi kanssa.

torjuttu vanhempi

Jaa tämä blogi sosiaaliseen mediaan

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top